Gruppeterapi

GRUPPETERAPI

 

 

PRISER:

Kontakt mig for pris

Gruppeterapi er en form for psykoterapi, der involverer en eller flere terapeuter, der arbejder sammen med flere personer på samme tid.

Gruppeterapi bruges nogle gange alene, men det er også almindeligt integreret i en omfattende behandlingsplan, der også omfatter individuel terapi og medicin.

Herunder ser du principperne for gruppeterapi:

Indvinding af håb: Gruppen indeholder medlemmer på forskellige stadier af behandlingsprocessen. At se folk der klare eller genoprette giver håb til dem i starten af ​​processen.

Universitet: At være en del af en gruppe mennesker, der har de samme oplevelser, hjælper folk med at se, at det de går igennem er universelt og at de ikke er alene.

Importering af oplysninger: Gruppemedlemmer kan hjælpe hinanden ved at dele oplysninger.

Altruisme: Gruppemedlemmer kan dele deres styrker og hjælpe andre i gruppen, hvilket kan øge selvværd og selvtillid.

Korrigerende rekapitulation af den primære familiegruppe: Terapergruppen er ligesom en familie på nogle måder. Indenfor gruppen kan hvert medlem undersøge, hvordan barndomsoplevelser har bidraget til personlighed og adfærd. De kan også lære at undgå adfærd, der er ødelæggende eller uhensigtsmæssigt i det virkelige liv.

Udvikling af socialiseringsteknikker: Gruppegrænsen er et godt sted at øve nye adfærd. Indstillingen er sikker og støttende, så gruppemedlemmer kan eksperimentere uden frygt for fejl.

Imitativ adfærd: Enkeltpersoner kan modellere adfærd fra andre medlemmer af gruppen eller observere og efterligne terapeutens adfærd.

Interpersonel læring: Ved at interagere med andre mennesker og modtage feedback fra gruppen og terapeuten kan medlemmer af gruppen få en større forståelse for sig selv.

Gruppens sammenhængskraft: Fordi gruppen er forenet i et fælles mål, får medlemmerne en følelse af tilhørsforhold og accept.

Katarsis: At dele følelser og oplevelser med en gruppe mennesker kan hjælpe med at lindre smerte, skyld eller stress.

Eksistentielle faktorer: Gruppearterapi hjælper medlem med at indse, at de er ansvarlige for deres eget liv, handlinger og valg, mens de arbejder inden for en gruppe, tilbyder support og vejledning.